Hlavní nabídka

Kalendář
Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Jachtklub Cheb oslavil padesátiny
Náš jachtklub oslavil významné jubileum – padesátiny. My, členové, příznivci a nadšenci, jsme samozřejmě slavili s ním. A jako každý padesátník jsme tak trochu bilancovali.
Klub byl založen v roce 1963 chebským obyvatelem, panem Josefem Půlpánem a jeho přáteli. Již od začátku činnosti má klub své stálé sídlo na levém břehu Jesenické přehrady, který věrně užívá dodnes. Členská základna se z původních 16 členů postupně rozrostla až na 100, v současné době se počet členů ustálil na 80.
Velmi významnými činovníky našeho klubu byli zejména pánové Jan Čech, MUDr. Vladimír Mach, Ing. Rostislav Mareček, Ota Mach a Jan Lorenz, kteří na počátku devadesátých let jachtklub osamostatnili a uchovali jej do dnešní podoby. Za to jim patří náš obrovský dík.
Sportovní činnost klubu je již od počátku existence velice bohatá. V minulosti byly v areálu klubu pořádány významné závody, jako např. Velká cena Čech, Mistrovství ČR oplachtěných prken, Mistrovství ČR v lodní třídě Fireball a mezinárodní Veterán cup v lodní třídě Evropa. I v současné době patří náš jachtklub mezi místa, kde se stále něco významného děje – v posledních třech letech jsme pořádali Mistrovství ČR v lodní třídě Pirát s mezinárodní účastí a jako pořádající klub jsme byli za svou činnost oceněni domácími i zahraničními závodníky.
Díky sportovním úspěchům našich členů je jachtklub v posledních 20 letech hodnocen do 15. místa mezi 160 kluby v České republice. Mezi naše bývalé i současné nejlepší sportovce patří Antonín a Zdeněk Gebhartovi, Vladislav Houda, Josef a Pavel Skalovi, Petr Drahorád, Tomáš Vika, Daniela, Vladimír, Michaela a Marek Zárubovi, Štěpán Novotný a Ing. Václav Novotný, který je v současné době i státním trenérem v jachtingu.
Za těmito výsledky se skrývá nejen píle a poctivý trénink závodníků, ale také obětavá práce trenérů a činovníků, nadšení pro společnou věc ostatních členů Jachtklubu Cheb a v neposlední řadě finanční podpora města Cheb, Sportovní unie Chebska, Českého svazu jachtingu, Karlovarského kraje a všech ostatních, kteří jakýmkoliv způsobem přímo či nepřímo přispěli na sportovní činnost Jachtklubu Cheb. Velmi si vážíme této podpory a děkujeme za ni. S vaší podporou vyrážíme do naší další životní etapy.
Za Jachklub Cheb Jan Chaloupek

Be Sociable, Share!

Naši partneři